Sladoled torta sa malinama
Sastojci
Bezglutenska torta jednostavne pripreme i savršenog spoja osvežavajućih malina, slatke pavlake i pečenih lešnika.
60 g margarina
100 g šećera u prahu
100 g tostiranih lešnika
80 g sirovog badema
300 g smrznutih malina
1/2 l mlečne slatke pavlake
Način pripreme
Tostirati lešnike, oljuštiti ih, pa ih zajedno sa bademom samleti u secku.
Margarin otopiti i pomešati sa 50 g prah šećera, pa dodati lešnike i bademe i sve zajedno dobro umesiti. Ovu podlogu staviti u kalup za torte prečnika 22 cm.
Maline (odvojiti 10-ak za dekoraciju), usitniti u blenderu i pomešati sa preostalim prah šećerom.
Slatku pavlaku izmiksati u čvrst sneg i odvojiti 4 kašike za dekoraciju.
Izmešati slatku pavlaku, maline i prah šećer i premazati preko podloge.
Tortu dekorisati preostalom slatkom pavlakom i malinama i ostaviti u zamrzivač na nekoliko sati.
Izvaditi 20-ak minuta pre služenja, pa pre skidanja kalupa nožem pažljivo odvojiti tortu od ivica kalupa i seći na parčad.
Napomena
Kristal šećer samleti u kućnim uslovima, ili obratiti pažnju na deklaraciju kupovnog prah šećera.
(exkluzivno.com)
Nema komentara:
Objavi komentar